Τεχνική Alexander για Μουσικούς και Τραγουδιστές / Σάββας Κουδουνάς

Έναρξη: Δευτέρα, 28 Ιουνίου από 17:00 έως 20:00

Τοποθεσία: Λουτρά, ΧΩΡΟΣ 7 : (διάρκεια 3 1/2 ώρες - 8 θέσεις - 4 ημέρες)

Εισαγωγικό Σεμινάριο στην Τεχνική Alexander

Κατά τη διάρκεια του σεμιναρίου, οι αρχές και οι ιδέες της Τεχνικής Αλεξάντερ θα επεξηγηθούν θεωρητικά και θα επιδειχθούν πρακτικά. Θα πειραματιστούμε μαζί με τις ιδέες της “κατεύθυνσης” και της “αναστολής” σε σχέση με την εκπλήρωση απλών ενεργειών όπως το να κάτσουμε, να σηκωθούμε ή να περπατήσουμε και θα παρατηρήσουμε τι συμβαίνει όταν υιοθετούμε αυτό τον τρόπο σκέψης. Οι μουσικοί προτρέπονται να φέρουν τα όργανα τους έτσι ώστε να μπορούμε να παρατηρήσουμε τη χρήση του εαυτού τους σε σχέση με αυτά και να εξερευνήσουμε πιθανές “κατευθύνσεις” και βελτιωμένη χρήση. Θα εφαρμόσουμε διαφορετικούς τρόπους σκέψης για την “κατεύθυνση” και θα χρησιμοποιήσουμε κάποιες βασικές γνώσεις ανατομίας για να βελτιώσουμε τη δική μας αυτο - απεικόνιση. Η όραση και τα συνήθεια που σχετίζονται με αυτή θα είναι επίσης κεντρικό θέμα στην εξερεύνηση μας.

Η οπτική ροή και η ποιότητα της κίνησης μπορεί να χρησιμοποιηθεί ως πρωτεύουσα πηγή ανατροφοδότησης για την κατεύθυνση. Τέλος, θα διερευνήσουμε τη δύναμη της πολύ σημαντικής δραστηριότητας που ονομάζεται “δημιουργική ξεκούραση” και του κεντρικού ρόλου που αυτή αποκτά μέσα στη δουλειά. Εκτός των ωρών του προγράμματος, η κάθε συμμετέχουσα/ντας θα λάβει επιπλέον 2 προσωπικά 20-λεπτα μαθήματα στα οποία μπορούμε να δουλέψουμε ζητήματα προσωπικού ενδιαφέροντος και να λύσουμε προσωπικές απορίες. Λόγω της φύσης του σεμιναρίου οι θέσεις θα είναι περιορισμένες με ανώτατο όριο τα 8 άτομα.

Λίγα λόγια για τον εισηγητή:

O Σάββας Κουδουνάς διδάσκει την Τεχνική Αλεξάντερ τα τελευταία 8 χρόνια. Αποφοίτησε απο το London Centre for the Alexander Technique and Training το 2012 μετά απο τριετές πρόγραμμα σπουδών και έχει διατελέσει μέλος του αρχαιότερου συνδέσμου δασκάλων Tεχνικής Aλεξάντερ (STAT). Το ιδιαίτερο ενδιαφέρον που δείχνει δουλεύοντας με μουσικούς (οργανοπαίκτες και τραγουδιστές) προκύπτει από το γεγονός ότι είναι κι ο ίδιος μουσικός (βιολί, λύρα, νέυ). Μέσα στα χρόνια έχει διδάξει τόσο εισαγωγικά σεμινάρια όσο και σεμινάρια για προχωρημένους στην Ελλάδα και το εξωτερικό (Ιταλία, Γαλλία) και κάποιοι μαθητές του είναι τώρα εγκεκριμένοι δάσκαλοι η εκπαιδευόμενοι δάσκαλοι Τεχνικής Αλεξάντερ.