Pilates time / Αφροδίτη Βέρρου

Έναρξη: Δευτέρα, 18 Ιουλίου από 10:45 έως 11:45

Τοποθεσία: Λουτρά,  ΧΩΡΟΣ 4 : (διάρκεια 1  ώρα - 15 θέσεις - 4 ημέρες)

Το Pilates, είναι μία μέθοδος εκγύμνασης που κρατά σώμα και πνεύμα σε άριστη κατάσταση, βασιζόμενο σε ένα σύστημα ασκήσεων, το οποίο εμπνεύστηκε και σχεδίασε ο Joseph Hubertus Pilates (1880-1967). Είναι ένα άριστο σύστημα αποκατάστασης για την σπονδυλική στήλη, τα γόνατα, τα ισχία, τους ώμους, καθώς και για επαναλαμβανόμενους μυϊκούς τραυματισμούς. Τα οφέλη ενός προγράμματος Pilates:

Λίγα λόγια για την εισηγήτρια:

Η Αφροδίτη ήρθε πρώτη φορά σε επαφή με το Pilates και τη Yoga στα 18 της χρόνια, συμμετέχοντας στην ομάδα σωματικού θεάτρου Ακτορίονες του Βασίλη Λάγγου και της Αγγέλας Λύρα. Είναι πτυχιούχος ΤΕΦΑΑ του Αριστοτελείου Πανεπιστημίου Θεσσαλονίκης. Στη διάρκεια των σπουδών της στο Τ.Ε.Φ.Α.Α παρακολούθησε την εκπαίδευση Pilates mat – equipment training, Pilates athletic training από τον αμερικάνικο οργανισμό The Pilates Coach σε συνεργασία με τη North Academy of Fitness με καθηγήτριες την Ελπίδα Τσίντσιφα και τη Lelsee Bender. Την επόμενη χρονιά (2007) εργάστηκε στην σχολή προπονητών North Academy of Fitness ως βοηθός στο Pilates Teacher Training της Ελπίδας Τσίντσιφα.

Το 2008 εκπαιδεύτηκε στο σύστημα «BodyART» του Robert Steinbacher, το οποίο συνδέει στοιχεία από τη Yoga, τη φυσικοθεραπεία, το Ιαπωνικό Do In και το Tai Chi. Το 2009 παρακολούθησε σεμινάρια της Peak Pilates πάνω σε Reformer, Cadillac και chair όπως και Prenatal και Postnatal Pilates με εκπαιδεύτρια της Τώνια Γουνιτσιώτη και τον Lee Morgan. Η αγάπη της προς την αποκατάσταση και θεραπεία την έκανε να μην μείνει στις κλασικές μεθόδους της Δυτικής Ιατρικής και το 2009 αποφοίτησε από το διετές τμήμα Ρεφλεξολογίας της Natural Health Science, παρακολούθησε το σεμινάριο On site massage Ηχομασαζ Ι από την Peter Hess Academy και την επόμενη χρονιά ξεκίνησε την εκπαίδευση Shiatsu στην ίδια σχολή. Εκπαίδευση σε Hatha Yoga από τη Studio One με δασκάλους Γιάννα Κατσαγιώργη, Jaganath Hardy, Marcel Kraushaar, Ρένα Παπαντωνίου (Ashtanga Yoga).

Μετά από την συγκεκριμένη εκπαίδευση ακολούθησε τη δασκάλα της Ρένα Παπαντωνίου στα καθημερινά της μαθήματα όπου κάνει και την πρακτική της στην Ashtanga Yoga μέχρι και σήμερα. Εκπαίδευση στο Crossfit Level I trainer της Crossfit International & Mobility Crossfit Trainer του ίδιου οργανισμού. Βασική καθηγήτρια της North Academy of Fitness από το 2010 έως σήμερα. Από το 2010 έως το 2013 συνεργάστηκε με την Nike Hellas ως Nike Elite Trainer και στα πλαίσια του προγράμματος We run Athens δίδασκε Yoga στους δρομείς. Από το 2012 έως το 2014 υπήρξε βασικό μέλος της ομάδας FitnessArt και εργαζόταν στο FitnessArt Crossfit Box ως Mobility Trainer και Yoga Instructor μελετώντας τις επιδράσεις της πρακτικής της Yoga στους αθλητές. Είναι εξωτερική συνεργάτης του πρότυπου κέντρου αποκατάστασης Physiomedica του Σωκράτη Ηλιάδη.