Ορχήστρα Ανατολικής Μουσικής με την Σοφία Λαμπροπούλου

Έναρξη: Δευτέρα, 28 Ιουνίου από 17:00 έως 20:00

Τοποθεσία: Λουτρά,  ΧΩΡΟΣ 2 : (διάρκεια 3 ώρες - 10 θέσεις - 4 ημέρες)

Το σεμινάριο θα επικεντρωθεί σε κομμάτια σύγχρονων Ελλήνων συνθετών που έχουν γραφτεί επάνω στη θεωρία των Μακάμ. Θα έχει τη μορφή πρόβας κατά την οποία θα γίνεται ενορχήστρωση και εκτέλεση. Αφορά μουσικούς ανεξαρτήτως επιπέδου που παίζουν όργανα τα οποία μπορούν να αποδώσουν τα διαστήματα της Οθωμανικής μουσικής.

Λίγα λόγια για την εισηγήτρια:

Η Σοφία Λαµπροπούλου, δεξιοτέχνης στο κανονάκι και συνθέτης, έχει αναπτύξει έναν ξεχωριστό και προσωπικό ήχο συγχωνεύοντας τους κόσμους της Ελληνικής λαϊκής παράδοσης, της Ανατολικής Μεσογείου, της κλασικής Οθωμανικής, Μεσαιωνικής, Πειραματικής και Σύγχρονης μουσικής.

Ως σολίστ, συνεργάζεται συχνά µε παγκοσμίου φήμης μουσικούς διαφόρων παραδόσεων από την Αφρική, την Ευρώπη και τη Μέση Ανατολή. Μετά από χρόνια συνεργασίας µε τον κιθαρίστα Βασίλη Κετεντζόγλου, το Butterfly, το πρώτο άλμπουμ τους ως ντουέτο, κυκλοφόρησε από την Odradek Records, το 2019 ενώ τον Δεκέμβριο του 2020 κυκλοφόρησε η πρώτη της προσωπικός δίσκος “Σίσυφος” (επίσης από την Odradek Records). Αυτή τη στιγμή η Σοφία μοιράζει το χρόνο της ανάμεσα στη Βιέννη και την Αθήνα.